Plasmex Filter Koncept

 

God - Bedre - Bedst

Recirkulation


Den vigtigste opgave for en emhætte er at sørge for at fedt og lugt fra madlavningen fjernes effektivt fra køkkenet. Dette gøres traditionelt ved hjælp af aftræk til det fri. Det er typisk ved hjælp af flexslanger, at emhætten transporterer luften ud til en taghætte eller en rist i muren.

Men det kan være besværligt og dyrt at etablere hul i taget eller muren. Og i nogle boliger er det slet ikke en mulighed. Her kan man vælge en recirkulationsløsning.

 

Ved recirkulation sender man den rensede luft ud i køkkenet igen. Dette gøres traditionelt ved hjælp af et kulfilter som monteres inde i emhætten. Madosen suges først igennem emhættens fedtfilter, som ved almindelig udsugning, hvor alle fedtpartiklerne filtreres fra.

Og derefter sendes luften igennem kulfilteret, som ved hjælp af det aktive kul inde i filteret, binder lugten til filteret. Og derefter ledes den rensede luft ud i køkkenet igen.

Dette gøres på forskellige metoder, alt efter hvilken type emhætte kulfilteret installeres i. Ved væghængte emhætter er der som regel riller i emhættens skorsten – via disse returneres luften til køkkenet. 

Nybyg af passiv- og lavenergihuse

Ved nybyg af passiv- og lavenergihuse er det ekstra fordelagtigt med recirkulation, da man ved traditionelt aftræk til det fri leder en stor mængde opvarmet luft ud af huset. Dette vil naturligvis påvirke energibalancen negativt, da man efterfølgende skal genopvarme en tilsvarende mængde luft.

Af samme grund benyttes recirkulation i stigende grad i disse boliger, da kravene om at sænke energiforbruget i bygningsreglementet skærpes løbende. Derudover er der altid installeret ventilationssystemer i nybyggede huse, hvilket betyder at fugten fra madlavningen fjernes via varmegenvindingsanlægget. 

Der findes hundredvis af udformninger på et kulfilter – Nogle skal monteres på bagsiden af fedtfilteret. Andre monteres på indsugningen af motoren. Og dermed findes der omtrent lige så mange kulfiltre som der findes emhætter på markedet.

På grund af dette har Thermex lanceret et nyt filter koncept. Konceptet består af 3 typer recirkulationsfiltre som kan benyttes af en hvilken som helst emhætte – Skabsmonteret, frithængende, loftintegrerede, vægmonterede og endda bordintegrerede emhætter.

Med Thermex Filter koncept er man fri for at spekulere på hvilket kulfilter som emhætten er ”født” med. Det eneste man skal tænke på er, hvilken kvalitet og vedligehold som man ønsker. 

God - Carbon Flex filter


Thermex Carbon Flex filteret er et såkaldt ”long-life” recirkulationsfilter, som minder mest om de traditionelle kulfiltre, ved sin måde at rense luften på. Carbon Flex filteret er fyldt med aktivt kul, men på grund af den innovative udformning, kan det indeholde langt mere kul, og dermed få effektiviteten meget højere end traditionelle kulfiltre. Hele 73% af luften som passerer, gennem filteret bliver renset inden det sendes ud i køkkenet igen. Til sammenligning er effekten af et traditionelt kulfilter omkring 40-50%, hvilket vil sige at luften skal igennem emhætten 3 gange for at blive grundigt renset.

Udformningen af Carbon Flex filteret betyder at der er et meget lille tryktab på luftstrømmen når det sendes igennem filteret. Typisk betyder en høj filtreringseffekt også et meget højt tryktab, da metoden til at opnå høj effekt hidtil har været, at komme et tykkere lag aktivt kul i filteret. Et højt tryktab betyder at emhætten ikke kan opnå fuld udnyttelse af sin sugestyrke, og dermed fjernes em og mados mindre effektivt. Men med det cylinderformet design på Carbon Flex filteret, er filtreringsfladen væsentlig større, og dermed får man det bedste fra begge verdener. Høj effektivitet og lavt tryktab.

Derudover er levetiden på Carbon Flex filteret hele 2 år. I modsætning til et traditionelt kulfilter som skal skiftes 2-3 gange årligt. Dermed er det altså også billigere i vedligehold i forhold til traditionelle kulfiltrer, og man skal tilmed ikke døje med at få fat i det korrekte filter som passer til din specifikke emhætte.

Og når de 2 år er gået, behøver man ikke købe et nyt Carbon Flex filter. Man kan købe en refill af det aktive kul. Filteret åbnes ved hjælp af en skruetrækker og det gamle kul kan hældes ud af filteret og erstattes af nyt kul. Og dermed er filteret klar til 2 år igen. Ganske simpelt og bæredygtigt.

Bedre – Mini Plasmex


Thermex Mini Plasmex er et plasmafilter, som ultra effektivt renser luften som bliver sendt igennem filteret. Plasmafiltre renser luften markant anderledes end almindelige kulfiltre. Når den forurenede luft kommer ind i filteret, lades luftpartiklerne elektronisk sådan at lugten lettere filtreres fra i kulfilterdelen. Dermed får man en effektivitet på helt op til 85% ved Thermex Mini Plasmex. Det er meget højere end det er muligt ved et almindelig kulfilter. Og derfor er det også banebrydende at Thermex nu kan introducere Mini Plasmex til en ganske overkommelig pris, i forhold til kvalitet, effektivitet og vedligehold.

Plasmexfilter løsningen er stadigvæk ukendt for mange, men Thermex var blandt de allerførste på markedet til at introducere konceptet, og har siden 2017 haft rigtig mange tilfredse kunder.

Det skyldes blandt andet, at når man sammenligner med et traditionelt kulfilter, over en periode på 5 år, så er Mini Plasmex markant billigere, netop fordi det ikke skal skiftes. Levetiden på et Mini Plasmex er nemlig op til 5 år. Hvor man tidligere har skulle skifte kulfilter op 10-15 gange i samme periode med et traditionelt kulfilter, kan det altså sagtens betale sig at købe et Mini Plasmex. Udover at spare penge, sparer man også bøvlet med at skifte filter i sin emhætte, og man får tilmed en meget bedre filtrering.

Bedst – Plasmex filter I og II


Thermex Plasmex filter er den bedste recirkulationsløsning på markedet. Her får man det bedste af det bedste. Lang levetid, ekstrem høj effektivitet, ingen vedligehold og kvalitet i topklasse.

Thermex Plasmex filter kan næsten ikke sammenlignes med et traditionelt kulfilter. Effektiviteten er i en liga for sig med hele 96,50% af luften som bliver renset når det passerer igennem filteret. Ligesom ved Mini Plasmex, så fungerer filteret ved at luftpartiklerne lades elektronisk, hvilket gør at lugten grundigt og effektivt filtreres fra i filteret. Udover at rense luften for lugt, bliver også bakterier, røg og andet forurening filtreret fra. Teknologien anvendes også i de mest avancerede luftrensere, blandt andet til glæde for allergikere.

Filteret skal tilsluttes en stikkontakt for at fungere, og det registrere selv når der kommer luft fra emhætten, og at det skal begynde filtreringen. Standby forbruget er på kun 0,5 W, og i drift kun 10W. Med andre ord, ikke noget som giver udslag på din elregning.

Plasmex filteret har en levetid på 10 år. Så når man har købt og monteret sit filter, skal man ikke spekulere mere på det. Det sidder der hele den forventede levetid på emhætten. Filteret er selvrensende og kræver ingen vedligehold. Netop på grund af dette, er det på den lange bane en rigtig god investering at købe et Thermex Plasmex filter. De typiske udgifter med de gængse kulfiltre løber som regel op i minimum 1000 kr. om året. Hvis man dertil lægger den meget lavere effektivitet og ikke mindst det faktum at de skal skiftes 20-30 gange i samme periode, så taler fordelene sit klare sprog.

Plasmex filter findes i 2 udgaver. Plasmex filter I, som er det almindelige cylinderformet Plasma filter. Dette anvendes typisk til væghængte, skabsmonteret og frithængende emhætter. Thermex tilbyder til dette filter et bredt udvalg af Plasmex filter bokse, til indbygning af Plasmex filteret. Det kunne for eksempel være til indbygning i overskab.

Derudover tilbydes også Thermex Plasmex Filter II, som er vores flade pendant til vores Plasma filtre. Dette filter er specielt velegnet hvis det kniber med pladsen. Det er typisk ved emfang som integreres i loft eller i forbindelse med kogeplade. Denne type installation bliver mere og mere almindelig, men der er sjældent meget plads at gøre godt med i loft eller sokkel. Dette problem løses ved Thermex Plasmex Filter II.